Gepubliceerd 5 november 2023

Aanleg strook natuur in Zuidzijderpolder en Abessinie

De nieuwe natuur die in Abessinië & Zuidzijderpolder wordt aangelegd verbindt de Nieuwkoopse met de Reeuwijkse plassen. Deze natuurzone is relatief klein en smal, maar essentieel voor het natuurnetwerk door Nederland. De barrière die de A12 en de spoorlijn vormen worden doorbreken, zodat bijvoorbeeld de otter veilig van het IJsselmeer naar de Biesbosch kan komen.


Als alles volgens planning verloopt, kan Staatsbosbeheer na het broed seizoen van 2024 beginnen met de aanleg van de nieuwe natuur. Voor eventuele ringslangen en waterspitsmuizen wordt de mogelijkheid geboden om zich ergens anders te vestigen, zodat ze niet in het gedrang komen tijdens de uitvoering.


Bij het inrichtingsplan dat in 2022 is vastgesteld, hoort ook een beheer- en onderhoudsplan. Daar staat met name in hoe en wanneer er gemaaid mag worden. Op de delen met kruiden en faunarijk grasland kunnen in de toekomst beperkt koeien blijven grazen.

Tekst: Anneke Bekker
Bron: nieuwsbrief Staatsbosbeheer

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke wind is zuidoost. De thermometer geeft 1°C aan.

In de middag wolken en opklaring. De matige wind waait uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 4°C.

In de nacht lichte regen bij een minimumtemperatuur van 2°C.

Vrijdag bewolkt weer met in de ochtend wat regen. De zwakke tot matige wind is zuidoost tot zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

Foto: De Groene wereld

MEEST BEKEKEN