Gepubliceerd 5 november 2023

Aanleg strook natuur in Zuidzijderpolder en Abessinie

De nieuwe natuur die in Abessinië & Zuidzijderpolder wordt aangelegd verbindt de Nieuwkoopse met de Reeuwijkse plassen. Deze natuurzone is relatief klein en smal, maar essentieel voor het natuurnetwerk door Nederland. De barrière die de A12 en de spoorlijn vormen worden doorbreken, zodat bijvoorbeeld de otter veilig van het IJsselmeer naar de Biesbosch kan komen.


Als alles volgens planning verloopt, kan Staatsbosbeheer na het broed seizoen van 2024 beginnen met de aanleg van de nieuwe natuur. Voor eventuele ringslangen en waterspitsmuizen wordt de mogelijkheid geboden om zich ergens anders te vestigen, zodat ze niet in het gedrang komen tijdens de uitvoering.


Bij het inrichtingsplan dat in 2022 is vastgesteld, hoort ook een beheer- en onderhoudsplan. Daar staat met name in hoe en wanneer er gemaaid mag worden. Op de delen met kruiden en faunarijk grasland kunnen in de toekomst beperkt koeien blijven grazen.

Tekst: Anneke Bekker
Bron: nieuwsbrief Staatsbosbeheer

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN