23 februari 2021

Aangepaste coronamaatregelen vanaf begin maart

Teamsport mag weer tot en met 27 jaar

De leeftijdsgrens voor buitensport in teamverband wordt opgerekt tot en met 27 jaar en in navolging van de jongste jeugd kunnen ook oudere jongeren vanaf volgende week weer de velden op met hun teams. Maar dat geldt alleen voor trainingen en onderlinge wedstrijden. De competities worden nog niet hervat.

Contactberoepen

De kappers, de tatoeëerders, de schoonheidssalons, de rijscholen en de andere contactberoepen kunnen volgende week weer aan het werk als zij voldoen aan de te nemen maatregelen met een uitzondering voor de sekswerkers.

Winkels kunnen op afspraak bezocht worden

Winkels kunnen vanaf volgende week wel op afspraak worden bezocht, al is nog niet duidelijk hoeveel klanten tegelijk naar binnen mogen.

Horeca

De horeca blijft gesloten

Onderwijs

De belangrijkste versoepeling richt zich op het onderwijs: de middelbare scholen mogen hun leerlingen weer een klein deel van de week in de klas ontvangen. Dat geldt ook voor het middelbaar beroepsonderwijs. De precieze voorwaarden zijn nog niet bekend.

Avondklok

Zoals verwacht blijft de lockdown van kracht. De avondklok wordt zeker verlengd tot 15 maart, vlak voor de verkiezingen. Over de duur van de verlenging van de avondklok wordt later besloten.

Het advies voor bezoek thuis blijft beperkt tot één persoon.

Anderhalve meter afstand en mondkapjes blijven gehandhaafd.

0 Shares
Sluit Menu