Gepubliceerd 1 juli 2021

A12 in september ruim een week dicht

Niemand zit te wachten op verkeershinder maar binnenkort zal het onvermijdelijk zijn. Tussen 27 september en 7 oktober zullen er werkzaamheden worden verricht aan de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug in de richting van Den Haag. De weg gaat volledig dicht voor groot onderhoud.

Foto Bob Plaizier

Het asfalt tussen Woerden en Reeuwijk wordt volledig vervangen over een afstand van wel 4,5 kilometer. Momenteel verkeert het wegdek daar namelijk in een zeer slechte staat, wel komt er nu geluid reducerend asfalt. Minder herrie dus. Het is niet het enige werk want tussen knooppunt Oudenrijn en Woerden vinden er ook nog onderhoudswerkzaamheden plaats. Alle op- en afritten en verbindingswegen zijn op het traject ook nog eens afgesloten. Het zal voor veel vertragingen en omleidingen gaan zorgen. Volgens Rijkswaterstaat kan de extra reistijd oplopen tot een uur. 

Door andere werkzaamheden is het niet mogelijk om in bijvoorbeeld de zomer de werkzaamheden uit te voeren. Het volledig afsluiten heeft echter wel enkele voordelen. Het zorgt er namelijk voor dat er relatief meer werk kan worden verricht en het is volgens Rijkswaterstaat ook duurzamer. Ook kan de veiligheid van wegwerker en weggebruiker beter gegarandeerd worden dan bij korte afsluitingen. Het blijft wel mogelijk om bij Nieuwerbrug de A12 op te gaan, er zijn dat wel minder rijstroken in gebruik. 

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN