25 oktober 2022

78% in Hollands Midden gevaccineerd

Afgelopen week zijn 1.175 testen in GGD-teststraten afgenomen bij inwoners van Hollands Midden. Daarvan testte 60% positief, landelijk was dit 62%. Voor de meeste mensen geldt het advies dat zij zich na een positieve zelftest niet alsnog bij de GGD hoeven te testen. Daardoor geeft het percentage positief slechts een beperkt beeld van de aanwezigheid van het virus onder de bevolking. Via onder andere rioolwateronderzoek en kiemsurveillance blijft er zicht op het virus.

Percentages gevaccineerd
Ongeveer de helft van de inwoners van Hollands Midden (51%) hebben inmiddels de basisserie en een of meerdere herhaalprikken gehad. 174.514 inwoners (21%) hebben alleen de complete basisserie gehad; dat zijn 2 vaccinaties van Moderna of Pfizer of 1 vaccinatie van Janssen. 679 inwoners (0,1%) zijn begonnen met de basisserie maar hebben die (nog) niet afgemaakt.

Niet gevaccineerd
28% van de bevolking heeft geen vaccinaties gehad. In week 42 kregen 29.889 inwoners van Hollands Midden een herhaalprik bij een vaccinatielocatie van de GGD.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu