Gepubliceerd 15 maart 2024

Gratis hulp bij energie besparen

Met de actie ‘Gratis hulp bij energie besparen’ heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de energierekeningen van huishoudens met een smalle beurs met honderden euro’s per jaar weten te verlagen. Hierbij was het doel om minimaal 1250 huishoudens te helpen. Dat doel is overtroffen: maar liefst 1370 huishoudens zijn geholpen.

“Als wethouder heb ik deze actie persoonlijk meegemaakt en ik ben heel blij en verrast dat we zelfs 120 huishoudens extra hebben kunnen ondersteunen! Het is een mooie mijlpaal in onze inzet voor de gemeenschap,” aldus wethouder Jan Leendert van den Heuvel.

Lagere energiekosten en verminderde CO2-uitstoot
Tot en met eind februari 2024 klopten energiecoaches van Klimaatroute (energieklussers) huis aan huis bij inwoners aan. Het merendeel hiervan betrof huishoudens in huurwoningen. Tijdens een huisbezoek gaven zij deze inwoners gratis advies en brachten zij kleine energiebesparende producten aan in de woning. Bijvoorbeeld tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie. Zowel het advies, als de producten en het aanbrengen ervan was gratis. 

Energiebesparende producten
Met deze energiebesparende producten kan een huishouden jaarlijks tot 450 euro besparen op energiekosten en wordt CO2-uitstoot beperkt. We hebben meerdere positieve reacties van inwoners mogen ontvangen, zoals van meneer Boer uit Reeuwijk-Brug:

“Ik heb een deskundige man over de vloer gehad die mij goed heeft geholpen. Naast praktische tips om energie te besparen, heeft hij ook een aantal producten in mijn woning aangebracht. Hij heeft onder andere lampen vervangen en ventilatoren onder de verwarming geplaatst. Een goede actie vanuit de gemeente dit!”

Het Gemeentelijk Isolatie Programma

De actie ‘Gratis hulp bij energie besparen’ is onderdeel van het Gemeentelijk Isolatie Programma en is gefinancierd met subsidies vanuit het Rijk.

Tekst Jan Buruma

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN