Gepubliceerd 4 januari 2024

Klimaatburgemeester zoekt ruimte voor bomen

De klimaatburgemeester van Bodegraven-Reeuwijk, Gertrud de Roos, roept inwoners op om mee te helpen zoeken naar locaties waar bomen geplant kunnen worden. Dat kan zijn in straten, maar ook bij parken of aan de randen van het dorp of de toegangswegen. Alle aannemelijk plaatsen kunnen worden doorgegeven, waarna de gemeente samen met het bomenteam van de klimaatburgemeester beoordeelt of dit ook haalbaar is. Mensen die mee willen zoeken in hun dorp kunnen zich aanmelden via info@mijnklimaatpartij.nl.

In de begroting 2024 van de gemeente is voor de jaarschijven 2024 en 2025 een investeringsbudget van € 50.000 beschikbaar gesteld voor het planten van klimaat-adaptieve bomen.

Naast het planten van bomen heeft Gertrud de Roos ook het vergroenen van tuinen tot speerpunt van haar campagne gemaakt. Ze wil heel veel tegels er uit, en nieuw groen er in. Ze verzamelt inmiddels vrijwilligers die daarbij mensen gaan helpen bij wie dat op eigen kracht niet lukt. En op 2 maart is er een atelierdag in de klimaatwinkel waar mensen advies en hulp kunnen krijgen bij hun plannen.

In 2024 moet Bodegraven-Reeuwijk volgens klimaatburgemeester Gertrud de Roos de groenste gemeente worden. Die titel kan dan toegevoegd worden aan de gemeenteborden aan de randen van de gemeente.

Tekst Anneke Bekker
Bron persbericht en programmabegroting 2024 – 2027

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN