Gepubliceerd 22 december 2023

46 kleine sociale huurwoningen in Gouda

Mozaïek Wonen realiseert in Westergouwe een nieuw appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen. Het gebouw krijgt de naam De Ploeger. Het wordt gebouwd in de stijl van een pakhuis en het komt aan de Nicole Brouwerlaan in Gouda. Op 19 december tekende Mozaïek Wonen de aannemingsovereenkomst voor de bouw van De Ploeger met ontwikkelende bouwer Trebbe. De bouw start naar verwachting in april 2024.

Er komen vijf tweekamerappartementen en eenenveertig driekamerappartementen, verspreid over zeven woonlagen. Alle appartementen zijn bedoeld voor kleine huishoudens. Iedere woning in De Ploeger heeft een eigen buitenruimte (loggia).

De naam ‘De Ploeger’ verwijst naar de agrarische geschiedenis van de wijk Westergouwe en de voormalige landbouwgrond waarop het complex wordt gebouwd. De straatnamen in de buurt zijn van de eerste vrouwelijke bestuursleden van de ‘Nederlandse bond voor
het vrouwenkiesrecht’ in Gouda en omstreken. Het magazine van deze bond heette destijds ook ‘De Ploeger’.

Tekst aangeleverd door Mozaïek Wonen

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN