Gepubliceerd 22 december 2023

46 kleine sociale huurwoningen in Gouda

Mozaïek Wonen realiseert in Westergouwe een nieuw appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen. Het gebouw krijgt de naam De Ploeger. Het wordt gebouwd in de stijl van een pakhuis en het komt aan de Nicole Brouwerlaan in Gouda. Op 19 december tekende Mozaïek Wonen de aannemingsovereenkomst voor de bouw van De Ploeger met ontwikkelende bouwer Trebbe. De bouw start naar verwachting in april 2024.

Er komen vijf tweekamerappartementen en eenenveertig driekamerappartementen, verspreid over zeven woonlagen. Alle appartementen zijn bedoeld voor kleine huishoudens. Iedere woning in De Ploeger heeft een eigen buitenruimte (loggia).

De naam ‘De Ploeger’ verwijst naar de agrarische geschiedenis van de wijk Westergouwe en de voormalige landbouwgrond waarop het complex wordt gebouwd. De straatnamen in de buurt zijn van de eerste vrouwelijke bestuursleden van de ‘Nederlandse bond voor
het vrouwenkiesrecht’ in Gouda en omstreken. Het magazine van deze bond heette destijds ook ‘De Ploeger’.

Tekst aangeleverd door Mozaïek Wonen

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN