Gepubliceerd 29 december 2023

40 starterswoningen mits onderhandeling met ontwikkelaar slaagt

De gemeenteraad heeft 20 december 2023 een krediet van 18.500 euro beschikbaar gesteld aan het college, om vaart te kunnen maken met een woningbouwproject voor jongeren in Bodegraven. Het budget wordt gebruikt om te onderzoeken of het haalbaar is om een kantoorgebouw en een complex voor jongerenhuisvesting te bouwen op het beschikbare terrein.

De gemeente heeft tussen de N11 en de Bodegraafse Crolesbrug een kwart van een stuk grond in bezit dat tot 2027 verhuurd is aan een ontwikkelaar, die het gebruikt als parkeerterrein. De gemeente wil het huurcontract versneld opzeggen en de grond aan Mozaïek Wonen verkopen, zodat die er 40 jongerenwoningen kan bouwen. De ontwikkelaar wil er een kantoorgebouw neerzetten. Er wordt door het college onderzocht hoe deze twee ontwikkelingen samen kunnen gaan en hoe er op zo kort mogelijke termijn gebouwd kan worden.

Het bestemmingsplan, dat hiervoor aangepast moet worden, ligt de komende zes weken ter inzage, op papier op het gemeentehuis en digitaal via bodegraven-reeuwijk.nl/bestemmingsplannen.

Tekst: Anneke Bekker
Bron: Stukken bij de raadsvergadering van 20 december 2023 punt 4.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN