Gepubliceerd 20 oktober 2022

UWV biedt leerwerktrajecten in duurzame energiesector

UWV verstrekte in september 0,6% (8) meer WW-uitkeringen in Midden-Holland. Het aantal werkzoekenden met een WW-uitkering (1.402) neemt weer iets toe. Er zijn 57 beroepen die gerelateerd zijn aan de energietransitie of verduurzamen. In die sector is nog steeds een tekort aan personeel.

energietransitie

Het gaat dan om beroepen die direct nodig zijn om duurzame energie op te wekken, toepassing van slimme laadpalen en gebouwen en voldoende capaciteit op het elektriciteitsnet. Hiervoor zijn vooral technici, ICT’ers en overheidsfunctionarissen nodig.

Het UWV biedt de mogelijkheid van leerwerktrajecten om werkzoekenden die interesse hebben in die sector bij of om te scholen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regendag

In de ochtend drijft er bewolking over maar is het nog droog. Even later gaat het regenen. Er staat een matige zuidenwind bij een temperatuur van 7°C.

In de middag en avond valt er regen. De matige wind waait uit het zuiden. Met 11°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

In de nacht regen. De vrij krachtige wind draait naar het westen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Zondag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de avond trekt een regengebied over. De vrij krachtige wind is west. De thermometer geeft 11°C aan.

Foto: Tonnie Nog erg nat

 

MEEST BEKEKEN