Gepubliceerd 3 september 2022

Niet met een lege maag naar school

De voedselbank organiseerde afgelopen weekeind in samenwerking met Albert Heijn de landelijke actie “Op een lege maag kun je niet leren”. Ook in Bodegraven zijn afgelopen vrijdag en zaterdag heel veel producten gedoneerd.

Actie: “Op een lege maag kun je niet leren”


Klanten krijgen bij de ingang een lijstje met houdbare producten die geschikt zijn om te doneren. Uit ervaring is gebleken dat de schappen met die producten al snel leeg raken. Daar is een oplossing voor bedacht. Als het schap leeg is worden de producten die in de kratten zitten geteld en weer terug gezet. De voedselbank krijgt die producten dan achteraf alsnog of krijgt de waarde ervan op de rekening gestort.


De producten worden opgeslagen bij de voedselbank in Gouda en in gedoseerde hoeveelheden naar de voedselbank in Bodegraven gebracht. In Bodegraven zijn circa 50 gezinnen afhankelijk van de voedselbank. De kinderen hoeven dankzij de actie voorlopig niet met een lege maag naar school.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN