Gepubliceerd 20 oktober 2022

Binnenkort 30 zieke essen gekapt

De essenziekte, een schimmel die essen aantast, rukt verder op in Bodegraven-Reeuwijk. Daarom zullen deze winter verspreid door de gemeente zo’n 50 zieke exemplaren worden gekapt.

De schimmel, die sinds 2010 in Nederland rondwaart, tast essen aan waardoor ze langzaam dood gaan. Aangetaste bomen komen slecht in blad en hebben meer dood hout in de kruin dan gebruikelijk. Dat levert gevaarlijke situaties op.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft de in Bodegraven-Reeuwijk veel geplante essen onderzocht en de zieke bomen in kaart gebracht. Nadat ze zijn gerooid zullen nieuwe bomen worden geplant.Steeds meer zieke essen in Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN