20 oktober 2022

Binnenkort 30 zieke essen gekapt

De essenziekte, een schimmel die essen aantast, rukt verder op in Bodegraven-Reeuwijk. Daarom zullen deze winter verspreid door de gemeente zo’n 50 zieke exemplaren worden gekapt.

De schimmel, die sinds 2010 in Nederland rondwaart, tast essen aan waardoor ze langzaam dood gaan. Aangetaste bomen komen slecht in blad en hebben meer dood hout in de kruin dan gebruikelijk. Dat levert gevaarlijke situaties op.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft de in Bodegraven-Reeuwijk veel geplante essen onderzocht en de zieke bomen in kaart gebracht. Nadat ze zijn gerooid zullen nieuwe bomen worden geplant.Steeds meer zieke essen in Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu