Gepubliceerd 3 september 2023

3 insprekers over bestemmingsplan ‘Poort van Waarder’

Het bestemmingsplan ‘Poort van Waarder’ en ‘Dorp 14’, dat 13 september wordt besproken in de commissie Ruimte, beschrijft de locatie van de supermarkt, het parkeerterrein voor bezoekers van de supermarkt en een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Ook de frietkraam en het vrachtwagenparkeerterrein worden verplaatst naar het gebied. Voor de inspraakavond van de gemeenteraad op woensdag 6 september, hebben zich 3 insprekers gemeld die de gemeenteraad willen toespreken over het bestemmingsplan ‘Poort van Waarder’ en ‘Dorp 14’ in Waarder. De vergadering begint om 20.00 uur en is live te volgen via de internetstream van het raadsinformatiesysteem en op tv bij BR6.

Bron: nota van beantwoording zienswijzen

De uitbater van het nabijgelegen tankstation aan de A12 wil zelf ook een laadpunt voor elektrische auto’s aanleggen en maakt bezwaar tegen het oplaadpunt bij de supermarkt. De bewoners in het appartementencomplex bij Dorp 14, waar de huidige supermarkt plaatsmaakt voor 10 woningen, zijn bang voor parkeeroverlast en waardevermindering van hun appartementen.

Tekst Anneke Bekker
Bron: agenda inspraakavond en agenda commissie Ruimte

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN