Gepubliceerd 29 juli 2021

Stukje Bodegraven op Werelderfgoedlijst

Een klein stukje Bodegraven staat voortaan op de Werelderfgoedlijst: de Unesco heeft de Neder-Germaanse Limes die status gegeven.
De noordgrens van het Romeinse rijk, die langs de Oude Rijn ook door Bodegraven en Zwammerdam liep, heeft daarmee uit historisch oogpunt dezelfde waarde als de Chinese Muur, de Taj Mahal en de piramides in Egypte. Ook de Nieuw Hollandse Waterlinie heeft overigens de status van werelderfgoed behaald.

Langs de Limes legden de Romeinen forten, wachtplaatsen en wachtposten aan.

De Historische Kring Bodegraven probeert nadrukkelijk de Limes in de picture te zetten. Zo zijn vijf replica’s van oude Romeinse munten geplaatst aan de gevel van het appartementencomplex Ford26 aan de Oud-Bodegraafseweg.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is limesgrens-w-600x372.jpg
Noordgrens van het vroegere romeinse rijk, Limes

De gemeente heeft met het Limespark, tussen woonwijk Weideveld en de polders, ook aandacht gevraagd voor het Romeinse verleden. In dit park herinneren Romeinse attributen aan de aanwezigheid van dit machtige volk. De Historische Kring heeft ook een speciale wandelroute uitgezet.

www.Historischekringbodegraven.nl

mw


0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN