Gepubliceerd 10 april 2023

230.000 euro nodig voor verbouwing MFA Oude Tol

Voor een inpandige verbouwing van MFA Oude Tol in Reeuwijk-Brug, is een krediet nodig van 230.000 euro. In MFA Oude Tol zijn twee basisscholen gehuisvest, openbare basisschool (OBS) De Venen en De Regenboog. OBS de Venen leent op dit moment een lokaal van De Regenboog maar dat lokaal heeft De Regenboog volgend schooljaar zelf weer nodig.

Het pand is ingericht voor drie basisscholen, terwijl er maar twee gebruik van maken en heeft daardoor teveel gemeenschappelijke ruimtes die niet als leslokaal gebruikt kunnen worden. Omdat er behoefte is aan meer leslokalen, is volgens het college een interne verbouwing noodzakelijk.

Het probleem is dat de kosten van de lening, rente en afschrijving, niet zijn opgenomen in de begroting van 2024 – 2926. De commissie Bestuur en Financiën bespreekt 12 april het raadsvoorstel.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN