Gepubliceerd 6 juni 2023

200.000 euro extra voor nieuwbouw Groene Hart museum

De gemeenteraad heeft 24 mei ingestemd met het voorstel om het budget van circa 1,5 miljoen euro voor de nieuwbouw van het Streekmuseum in Reeuwijk met 200.000 euro te verhogen.

Deze verhoging is nodig om de gestegen inflatie en de duurder geworden bouwmaterialen op te kunnen vangen, en om het museum een extra duurzaamheidsimpuls te geven. Wethouder Elly de Vries heeft toegezegd haar “stinkende” best te zullen doen om voor de extra euro’s externe fondsen te verwerven zodat het bedrag niet ten laste komt van de gemeente.

Samen met het bestuur zal gekeken worden naar mogelijke invulling van een multifunctioneel gebruik van het Streekmuseum.

Lees ook: 2 ton extra nodig voor nieuwbouw Streekmuseum Reeuwijk

Bron Gemeenteraadsvergadering
Redacteur Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en kans op  sneeuw

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind. De temperatuur is 0°C.

In de middag trekt de hemel dicht en later in de middag en in de avond valt er winterse neerslag. De matige wind waait uit het zuiden. Het blijft met 2°C als maximum fris.

In de nacht bewolkt weer en in eerste instantie nog winter neerslag. De minimumtemperatuur wordt 0°C.

Maandag bewolkt weer. In de ochtend valt er nog winterse neerslag. In de middag en avond valt er regen. De matige wind is zuidoost. De thermometer geeft in de middag 2°C aan.

Foto: De Groene wereld Kans op sneeuw

 

 

MEEST BEKEKEN