Gepubliceerd 22 augustus 2021

2 voor 12 voor ondernemersfonds

Het is twee voor twaalf voor het ondernemersfonds “Ons Fonds” volgens de evaluatiecommissie, die 8 september een presentatie houdt voor de gemeenteraad. Het advies is om nog drie jaar door te gaan mits meer ondernemers effectief betrokken worden bij het fonds. De contributie, die geheven wordt via de onroerende zaakbelasting op niet woningen, kan omlaag van 50 euro per 100.000 WOZ waarde naar 40 euro. Dit, omdat er te weinig projecten zijn die uit het fonds kunnen worden betaald.

Het in 2014 opgerichte ondernemersfonds bestaat uit twaalf trekkingsgebieden en een gemeentebreed fonds. Van de twaalf trekkingsgebieden hebben er negen aangegeven door te willen gaan met het ondernemersfonds. Door drie trekkingsgebieden wordt aangegeven uit praktische overwegingen mee te doen, maar liever te willen stoppen dan wel ronduit te willen stoppen.


Het vermogen in het gemeentebrede fonds groeit doordat er onvoldoende subsidie-aanvragen zijn. Een aanvraag wordt alleen gehonoreerd als de investering eenmalig is en trekkingsgebiedoverstijgend wordt ingezet ten behoeve van het bedrijfsleven.

Lees hier de rapportage van de evaluatiecommissie.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN