3 mei 2023

2 ton extra nodig voor nieuwbouw Streekmuseum Reeuwijk

De gemeenteraad besloot in februari 2022 om 1,5 miljoen euro beschikbaar te stellen aan het streekmuseum in Reeuwijk om de aanbouw te kunnen vervangen voor nieuwbouw. Nu het op aanbesteden aankomt blijkt dat de bouwkosten vanwege de inflatie zijn gestegen met 169.000 euro.

impressie nieuwe situatie
Huidige situatie

Omdat het gebouw van de gemeente is, zijn de oorspronkelijke duurzaamheidseisen aangescherpt naar nul op de meter. Dat kost 42.000 euro meer dan geraamd waardoor er totaal 201.000 euro extra wordt gevraagd aan de gemeenteraad.


Als de gemeenteraad het krediet niet beschikbaar stelt kan er niet begonnen worden met de bouw. Dinsdag 16 mei vergadert de commissie Samenleving over het raadsvoorstel.

Lees ok: Groene Hart museum kan aan de slag met nieuwbouw

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu