Gepubliceerd 3 mei 2023

2 ton extra nodig voor nieuwbouw Streekmuseum Reeuwijk

De gemeenteraad besloot in februari 2022 om 1,5 miljoen euro beschikbaar te stellen aan het streekmuseum in Reeuwijk om de aanbouw te kunnen vervangen voor nieuwbouw. Nu het op aanbesteden aankomt blijkt dat de bouwkosten vanwege de inflatie zijn gestegen met 169.000 euro.

impressie nieuwe situatie
Huidige situatie

Omdat het gebouw van de gemeente is, zijn de oorspronkelijke duurzaamheidseisen aangescherpt naar nul op de meter. Dat kost 42.000 euro meer dan geraamd waardoor er totaal 201.000 euro extra wordt gevraagd aan de gemeenteraad.


Als de gemeenteraad het krediet niet beschikbaar stelt kan er niet begonnen worden met de bouw. Dinsdag 16 mei vergadert de commissie Samenleving over het raadsvoorstel.

Lees ok: Groene Hart museum kan aan de slag met nieuwbouw

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN