5 maart 2023

175.000 euro nodig voor plan centrum Reeuwijk-Dorp

Er is 175.000 euro nodig voor een haalbaarheidsonderzoek naar een plan voor de ontwikkeling van het centrum van Reeuwijk-Dorp. In het centrum zijn drie aansluitende locaties die in aanmerking komen voor woningbouw. Een braakliggend stuk grond met de naam Kalverstraat, is in bezit van de gemeente, een voormalige supermarkt die tijdelijk verhuurd is aan de Action is eigendom van een projectontwikkelaar en een opslagloods is in particulier bezit.

De gemeente heeft gevraagd of woningbouwvereniging Reeuwijk het stuk grond dat de gemeente in bezit heeft wil ontwikkelen. Het doel is om de eigenaren van de drie locaties samen te laten werken aan een woningbouwproject met 30% sociale huur en mogelijk ook met een buurtwinkel voor de dagelijkse boodschappen.

De woningbouwontwikkeling is mogelijk een risico voor de toekomst van het naastgelegen loonwerkersbedrijf, de slachterij en de gasterij. Het besluit van de gemeenteraad om geld beschikbar te stellen voor het haalbaarheidsonderzoek wordt 22 maart besproken in de commissie Ruimte.

Zie hier onder de inspraak op 25 januari 2023 over de enquête die gehouden onder jongeren over starterswoningen.

Klik hier voor de activiteiten die het dorpsteam uitvoert om de wens voor starterswoningen en een buurtsuper onder de aandacht te brengen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regen

In de ochtend is het bewolk en valt er regen of vallen er buien. De zwakke tot matige wind zit in de oosthoek. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag bewolk en er vallen daarbij buien. In de loop van de middag klaart het op. De matige wind waait uit het noordoosten. Veel warmer dan 9°C wordt het niet.

In de avond en eerste deel van de nacht brede opklaringen. Later in de nacht valt er opnieuw regen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Foto: Mees Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu