Gepubliceerd 19 januari 2024

16 huurwoningen voor jongeren geplaatst

Gouda is 16 sociale huurwoningen voor jongeren rijker. Dinsdagochtend 9 januari kwamen de fabrieksmatig gebouwde woningen de Bockenbergstraat binnengereden. Vanaf 11 meter hoogte koppelde wethouder Jan Kees Oppelaar het eerste duurzame huis af.

Oppelaar sprak tijdens de feestelijke bijeenkomst van een heuglijk moment. “Dankzij de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen hebben we in korte tijd dit bijzondere woonproject kunnen realiseren. We kunnen nu jongeren, een groep woningzoekenden die er vaak moeilijk tussenkomt, een betaalbaar dak boven het hoofd bieden. Daar doen we het voor en dat smaakt naar meer”, benadrukte de wethouder.

Voor de 16 sociale huurwoningen worden in de komende weken nieuwe huurders gezocht. Jongeren tussen de 23 en 27 jaar uit Gouda kunnen zich vanaf februari inschrijven op de website van Woonpartners Midden-Holland.

Bron: Gouda Gemeentenieuws

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN