Gepubliceerd 7 juli 2022

14 mannen en 7 vrouwen willen burgemeester worden van Bodegraven-Reeuwijk

Er is interesse om burgemeester te worden van Bodegraven-ReeuwijkL 14 mannen en 7 vrouwen hebben zich als sollicitant aangemeld. Zij variëren in leeftijd van 33 tot 62 jaar. De vacature is in september 2021 ontstaan door het vrijwillig vertrek van Christiaan van der Kamp. De honneurs worden waargenomen door tijdelijk burgemeester Erik van Heijningen, hij ambieert echter geen vaste aanstelling.

De gemeenteraad heeft een profiel opgesteld, waarop commissaris der koning Jaap Smit de procedure is opgestart. Hij beoordeelt de kandidaten in eerste instantie, waarna de vertrouwenscommissie (een afvaardiging van de gemeenteraad) gesprekken voert met de door hem geselecteerde kandidaten. Twee van hen worden voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, waarbij ook wordt aangegeven wie van de twee de voorkeur heeft.

Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester in januari 2023 in functie treedt. Uit de profielschets blijkt onder meer dat de nieuwe eerste burger geacht wordt aansprekend, benaderbaar en herkenbaar is. Hij/zij moet ook een verbinden zijn die samenwerking stimuleert, maar de nieuwkomer moet ook een vernieuwer zijn die zijn oog heeft gericht op de toekomst. Hij/zij moet zich binnen een jaar na de benoeming in onze gemeente vestigen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN