Gepubliceerd 5 januari 2024

125.000 voor nieuwe onderhandelingen over wandelpad langs Dubbele Wiericke

Sinds in 2022 de treinen 4 x per uur zijn gaan rijden in de spits wil ProRail dat de gemeente de spoorwegovergang naast de Dubbele Wiericke in Nieuwerbrug aan de openbaarheid onttrekt. Voor een alternatief van de spoorwegovergang is gevraagd aan de gemeente om een bijdrage te leveren van 650.000 euro en 75.000 euro voor onderzoek. Daarnaast is gevraagd om voor 50% bij te dragen aan de onderhoudskosten van de nieuwe doorgang. De exacte kosten hiervan zijn nog niet bekend. Hier ging de gemeente niet mee akkoord.

In de raadsvergadering van december 2023 heeft Wethouder Kersbergen de opdracht gekregen van de gemeenteraad om opnieuw in gesprek te gaan met de provincie Zuid-Holland en ProRail over de heropening van het wandelpad langs de Wiericke. De wethouder heeft 125.000 euro gekregen om te gaan onderhandelen over een alternatieve doorgang.

tekst: Bianca Verzijl
Bron: raadsvergadering 2022

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN