10 februari 2021

10,8% van geteste personen positief voor coronavirus

Vorige week zijn 960 (10,8%) personen in de regio Hollands-Midden positief getest op het coronavirus. Dat percentage is de afgelopen weken redelijk stabiel gebleven. In de commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen testten 1.223 personen positief op corona. Er zijn afgelopen week 17 mensen aan het coronavirus overleden.

Ook kinderen met klachten testen
Op maandag 8 februari mochten de basisscholen en kinderdagverblijven hun deuren weer openen. Mensen die werken in de kinderopvang of voor de klas staan kunnen nu met voorrang getest worden als zij klachten hebben. Op school gelden er allerlei maatregelen en regels om besmettingen op school/opvang te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat kinderen met klachten zich laten testen, ook bij een lichte verkoudheid.

Inhaalslag vaccineren
In Hollands Midden zijn 12.995 mensen door de GGD gevaccineerd. Door de kou, sneeuw en harde wind van zondag 7 februari zijn er op die dag géén mensen gevaccineerd. Degene die een afspraak hadden, hebben bericht gekregen dat zij hun afspraak kunnen verzetten. De GGD zorgt er voor dat er de komende week extra medewerkers zijn om te prikken, zodat iedereen die een afspraak had alsnog gevaccineerd kan worden.

Vrijdag 5 februari ontvingen de eerste mensen uit de leeftijdsgroep 80-84-jarigen van het RIVM een uitnodiging voor een coronavaccinatie. In totaal gaat het om een groep van 465.000 mensen in deze leeftijdsgroep in heel Nederland.

Kijk voor meer informatie over Bodegraven-Reeuwijk op de website van het RIVM  www.eengezonderhollandsmidden.nl.

0 Shares
Sluit Menu