22 mei 2023

100 jarige Timmerfabriek Van den Oudenrijn schenkt bomen aan scholen

Ter gelegenheid van hun 100 jarig bestaan had Timmerfabriek Van den Oudenrijn uit Bodegraven het idee opgevat om hun relaties ter gelegenheid hiervan eventuele geschenken in de vorm van een donatie te doen voor een goed doel. Dit heeft geresulteerd in een heel mooi bedrag dat zij zelf hebben aangevuld tot 10.000 Euro.

Directeur Astrid Sloof met kinderen van de Beatrixschool en Hans en Rob Van den Oudenrijn

Zij hebben contact opgenomen met de Klimaatpartij wat heeft geleid tot de actie om bij alle scholen in de gemeente Bodegraven een Koningslinde te planten en maandag was het zover en werd de eerste boom overhandigd aan de Beatrixschool aan het Dronenplein.

Toen prinses Wilhelmina op 6 september 1898 koningin werd, werden de eerste koningslinden geplant Dit werd herhaald toen prinses Juliana op 6 september 1948 koningin werd en prinses Beatrix op 30 april 1980. In april 2013 werd in elk van de 408 Nederlandse gemeenten een koningsboom geplant ter ere van de troonswisseling op 30 april. Hij werd toen bijgestaan door een aantal kinderen uit groep 6 van de Comeniusschool in Den Haag.

Ja, toen moste de boom nog in de grond gezet worden
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu