22 december 2022

100 asielzoekers in “Witte huis” aan Goudseweg Bodegraven

Het terrein naast de McDonalds wordt benut voor de opvang van 100 minderjarige asielzoekers. De gemeente heeft besloten mee te werken aan een verzoek hiertoe van het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers).Het COA zou al overeenstemming hebben om het zogenaamde Witte Huis dat hier staat aan te kopen voor dit doel. Dat wordt momenteel verbouwd tot woongelegenheid voor arbeidsmigranten. Er komen aanvullend een aantal woonunits voor de jonge asielzoekers.

Begeleiding minderjarige asielzoekers
Minderjarige asielzoekers krijgen al geruime tijd onderdak in het Gr8 Hotel aan de andere kant van het fast food restaurant. Het COA heeft aangegeven dat er een team van 20 fulltimers zal worden ingezet om de asielzoekers straks te begeleiden op onder meer het gebied van onderwijs en veiligheid. Die begeleiding is in het Gr8 Hotel zeer beperkt.

De gemeente wil onder die voorwaarde meewerken aan realisering van het plan door een aanpassing van het bestemmingsplan. Wethouder Dirk Jan Knol spreekt ook van een maatschappelijke opgave. De vergunning zou gelden voor een periode van 10 jaar.

Plan voor pilot huisvesting arbeidsmigranten
Op hetzelfde terrein worden door een andere partij plannen ontwikkeld voor de vestiging van een wooneenheden voor 100 arbeidsmigranten. Ook aan die plannen werkt de gemeente mee.

Aanpassingen t.b.v. verkeersveiligheid
Wel worden voorwaarden gesteld aan de verkeerssituatie: de langslopende verkeersader Bodegraven richting Rotterdam/Den Haag is zeer druk. Overstekende fietsers naar en van de Reeuwijkse Hout hebben daar veel moeite mee. Vanuit de gemeenteraad is al geopperd om te bewerkstelligen dat bij het /Parallelweg een rotonde wordt aangelegd. In de voorwaarden is volgens wethouder Knol bepaald dat de huisvesting van asielzoekers noch arbeidsmigranten een eventuele aanleg van de Bodegraven Boog in de weg mag staan.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu