Gepubliceerd 1 juni 2023

1 miljard liter water bespaard met korter douchen

Drinkwaterleidingbedrijf Oasen heeft in 2022 totaal 47,2 miljard liter drinkwater geleverd. Dat is een lichte daling ten opzichte van 2021. Doordat mensen korter zijn gaan douchen is het laatste kwartaal 1 miljard liter minder water gebruikt dan verwacht. Dat is te lezen in het jaarverslag 2022 van Oasen.

Slimme meters en meer samenwerken
Werken aan de toekomst van drinkwater, betekent ook dat Oasen onderzoek doet naar de werking van slimme watermeters. Dit zijn digitale meters die met sensoren data over drinkwater kunnen verzamelen. Dankzij verschillende pilots doen we in de praktijk kennis en ervaring op met de nieuwe meters en netwerken. Daarnaast was 2022 een jaar van nieuwe samenwerkingen. Een voorbeeld daarvan is de versterkte samenwerking met netbeheerder Stedin en drinkwaterbedrijf Dunea.

Jubileumboek
We sloten 2022 af met de uitgave van het allereerste prentenboek over drinkwater: ‘Het grote drinkwateravontuur van Sara en Amir’. Met dit boek willen we de jonge doelgroep kraanwaterwijs maken. In het verhaal gaan Sara en Amir op avontuur om van alles te leren over hoe drinkwater gemaakt wordt, waarom het gezond voor je is en hoe het bijdraagt aan een duurzamere wereld. Het prentenboek kwam tot stand ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van Oasen. Alle basisscholen en 50 bibliotheken in ons voorzieningsgebied ontvingen een exemplaar.

Redacteur Anneke Bekker
Bron: Persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN