Gepubliceerd 26 maart 2024

1.370 huishoudens geholpen met energiebesparing

De energierekening van huishoudens met een smalle beurs is met de actie “Gratis hulp bij Energiebesparing” met honderden euro’s verlaagd. De Gemeente had als doel om maximaal 1.250 huishoudens te helpen en zijn trots dat het er maar liefst 1.370 zijn geworden.

Tot eind februari werden door de coaches van de klimaatroute vooral bij huishoudens in huurwoningen gratis advies gegeven en kleine energiebesparende producten, zoals tochtstrips, led lampen en radiatorfolie, aangebracht. Met deze en soortgelijke producten kan ca. € 450,- op energiekosten worden bespaard. En de CO2 uitstoot beperkt.

De gratis hulp bij Energiebesparing is onderdeel van het gemeentelijk isolatieprogramma en wordt gefinancierd met subsidies van het Rijk.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN