Gepubliceerd 26 maart 2024

1.370 huishoudens geholpen met energiebesparing

De energierekening van huishoudens met een smalle beurs is met de actie “Gratis hulp bij Energiebesparing” met honderden euro’s verlaagd. De Gemeente had als doel om maximaal 1.250 huishoudens te helpen en zijn trots dat het er maar liefst 1.370 zijn geworden.

Tot eind februari werden door de coaches van de klimaatroute vooral bij huishoudens in huurwoningen gratis advies gegeven en kleine energiebesparende producten, zoals tochtstrips, led lampen en radiatorfolie, aangebracht. Met deze en soortgelijke producten kan ca. € 450,- op energiekosten worden bespaard. En de CO2 uitstoot beperkt.

De gratis hulp bij Energiebesparing is onderdeel van het gemeentelijk isolatieprogramma en wordt gefinancierd met subsidies van het Rijk.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN