20 november 2022

Cock Karssen in ‘Gast uit de Streek’

Op maandag 21 november is Cock Karssen vanaf 20.00 uur te gast bij het radioprogramma ‘Gast uit de Streek”. De journaliste, fotografe en historica Cock Karssen karakteriseert zichzelf als, zelfstandig, actief en creatief. Haar entree in het leven, midden in de tweede wereldoorlog, loopt niet van een leien dakje.

Cock Karssen

Op 6 jarige leeftijd wordt ze geteisterd door een langdurige, ernstige ziekte. Gelukkig laat deze moeizame start liet geen sporen na in het verdere verloop van haar leven. Momenteel is ze nog steeds fit en actief. Dit mede blijkens het project ‘Oud Boreft’ waarmee ze druk doende is. Een prachtige serie boekjes over het verleden van Bodegraven, die als broodjes van de warmen bakker over de toonbank gaan bij de plaatselijke boekhandel. Binnenkort verschijnt het vierde deel, terwijl het vijfde en eventuele volgende deeltjes nog in het verschiet liggen.

In haar werkzame leven is ze lange tijd betrokken geweest bij de afdeling fotografie van het dan nog florerende familiebedrijf; de boekhandel (en nog veel meer) op de hoek van de Wilhelminastraat en de Prins Hendrikstraat. Ook was en is ze nog steeds succesvol met haar historisch georiënteerde publicaties ten behoeve van de lokale pers en in boekvorm.

Tevens vindt ze nog tijd en energie voor activiteiten, zoals beeldhouwen, koorzang, tuinieren en roeien.   

 Als ‘Gast uit de Streek’ vertelt Cock openhartig en met elan over al deze zaken. Ook besteedt ze aandacht aan het door haar opgebouwde historische foto- en krantenarchief en aan haar relatie tot de Stichting Historische Kring Bodegraven.

Dit  programma wordt uitgezonden op maandag 21 november om 20.00 uur, met herhalingen op dinsdag 22 november 22.00 uur en zondag 27 november om 19.00 uur. Tevens te beluisteren via Spotify onder ‘Gast uit de Streek’ BR6.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu