10 augustus 2021

Zit een nieuwe watergang de sportvelden dwars?

Al geruime tijd is het bekend dat er aan herontwikkeling van de sportvelden aan de Broekveldselaan gewerkt wordt. Maar nu is er nog een plan op vrijwel dezelfde locatie. Uit de raadsinformatiebrief van 26 juli bleek namelijk dat er ook een overeenstemming is bereikt over het schetsontwerp van een nieuwe watergang.

Foto: Bob Plaizier

Hoogheemraadschap Rijnland had gemeente Bodegraven-Reeuwijk verzocht om medewerking te verlenen aan een studie voor een nieuwe watergang langs de Broekveldselaan. Nu is er een overeenstemming bereikt over een ontwerp van de watergang in de berm tussen de velden en de Broekveldselaan. Hierdoor komt er een oplossing voor bijvoorbeeld wateroverlast aan de Emmakade. Echter komt de desbetreffende berm ook voor in de plannen voor de herontwikkeling van de sportvelden.

Het is natuurlijk niet handig dat de plannen elkaar in de weglopen en daarom heeft het college gezocht naar een oplossing. Uiteindelijk is het college voorgesteld om de sportvelden ongeveer 4 meter op te schuiven. Hierdoor lopen de plannen niet in elkaar over en kan de watergang er komen. Het college zou graag in juni, juli en augustus 2022 willen beginnen met de renovaties van de sportvelden en het aanleggen van watergang. De toekomst zal gaan vertellen of dit plan naar wens gaat verlopen.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu