Gepubliceerd 10 augustus 2021

Zit een nieuwe watergang de sportvelden dwars?

Al geruime tijd is het bekend dat er aan herontwikkeling van de sportvelden aan de Broekveldselaan gewerkt wordt. Maar nu is er nog een plan op vrijwel dezelfde locatie. Uit de raadsinformatiebrief van 26 juli bleek namelijk dat er ook een overeenstemming is bereikt over het schetsontwerp van een nieuwe watergang.

Foto: Bob Plaizier

Hoogheemraadschap Rijnland had gemeente Bodegraven-Reeuwijk verzocht om medewerking te verlenen aan een studie voor een nieuwe watergang langs de Broekveldselaan. Nu is er een overeenstemming bereikt over een ontwerp van de watergang in de berm tussen de velden en de Broekveldselaan. Hierdoor komt er een oplossing voor bijvoorbeeld wateroverlast aan de Emmakade. Echter komt de desbetreffende berm ook voor in de plannen voor de herontwikkeling van de sportvelden.

Het is natuurlijk niet handig dat de plannen elkaar in de weglopen en daarom heeft het college gezocht naar een oplossing. Uiteindelijk is het college voorgesteld om de sportvelden ongeveer 4 meter op te schuiven. Hierdoor lopen de plannen niet in elkaar over en kan de watergang er komen. Het college zou graag in juni, juli en augustus 2022 willen beginnen met de renovaties van de sportvelden en het aanleggen van watergang. De toekomst zal gaan vertellen of dit plan naar wens gaat verlopen.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind is zuid tot zuidwest. De temperatuur is 6°C.

In de middag brede opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden tot zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht trekt er een regengebied over. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Maandag geen fijne dag. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Het waait flink door. De thermometer geeft deze dag 7°C aan. 

Foto: Tonnie Kans op een bui

 

MEEST BEKEKEN