10 augustus 2021

Zit een nieuwe watergang de sportvelden dwars?

Al geruime tijd is het bekend dat er aan herontwikkeling van de sportvelden aan de Broekveldselaan gewerkt wordt. Maar nu is er nog een plan op vrijwel dezelfde locatie. Uit de raadsinformatiebrief van 26 juli bleek namelijk dat er ook een overeenstemming is bereikt over het schetsontwerp van een nieuwe watergang.

Foto: Bob Plaizier

Hoogheemraadschap Rijnland had gemeente Bodegraven-Reeuwijk verzocht om medewerking te verlenen aan een studie voor een nieuwe watergang langs de Broekveldselaan. Nu is er een overeenstemming bereikt over een ontwerp van de watergang in de berm tussen de velden en de Broekveldselaan. Hierdoor komt er een oplossing voor bijvoorbeeld wateroverlast aan de Emmakade. Echter komt de desbetreffende berm ook voor in de plannen voor de herontwikkeling van de sportvelden.

Het is natuurlijk niet handig dat de plannen elkaar in de weglopen en daarom heeft het college gezocht naar een oplossing. Uiteindelijk is het college voorgesteld om de sportvelden ongeveer 4 meter op te schuiven. Hierdoor lopen de plannen niet in elkaar over en kan de watergang er komen. Het college zou graag in juni, juli en augustus 2022 willen beginnen met de renovaties van de sportvelden en het aanleggen van watergang. De toekomst zal gaan vertellen of dit plan naar wens gaat verlopen.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en opklaringen

Vandaag overheerst de bewolking en kan in eerste instantie de zon nog even schijnen. De zwakke tot soms matige wind kiest voor de zuidhoek. In de middag loopt de temperatuur op naar 11°C.

De nacht verloopt bewolkt. De minimumtemperatuur wordt 7°C.

Zondag levert een bewolkte, somber en natte dag op. Een uitgebreid regengebied zorgt voor een regendag. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu