12 augustus 2021

Windturbineplan Woerden valt minder in Bodegraven-Reeuwijk

Windturbines, je kan er tegenwoordig niet meer om heen. De grote gevaartes staan vaak in de weilanden en de grote omvang zorgt er mede voor dat veel mensen erop tegen zijn. Nu de gemeenteraad in Woerden heeft ingestemd met een onderzoek hiernaar zijn hun collega’s in Bodegraven-Reeuwijk wat minder vrolijk.

Foto: Anneke Bekker

Op 15 juli werd er in de raad van onze buurgemeente een aangepast voorstel aangenomen waaruit bleek dat er onderzocht gaat worden of er turbines kunnen worden geplaatst in de polder Barwoutswaarder. En dit gebied grenst direct aan onze gemeente. Het college van Bodegraven-Reeuwijk is zeer ongelukkig met het besluit van Woerden.

In de polder langs de A12 wordt ook een gebiedsproces voor grootschalige zon gestart. Dat er nu een onderzoek wordt gestart betekent niet dat gelijk ook een grote hoeveelheid turbines komt. De gemeente wil na het reces in gesprek met hun collega’s uit Woerden in gesprek over de kwestie.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu