12 augustus 2021

Windturbineplan Woerden valt minder in Bodegraven-Reeuwijk

Windturbines, je kan er tegenwoordig niet meer om heen. De grote gevaartes staan vaak in de weilanden en de grote omvang zorgt er mede voor dat veel mensen erop tegen zijn. Nu de gemeenteraad in Woerden heeft ingestemd met een onderzoek hiernaar zijn hun collega’s in Bodegraven-Reeuwijk wat minder vrolijk.

Foto: Anneke Bekker

Op 15 juli werd er in de raad van onze buurgemeente een aangepast voorstel aangenomen waaruit bleek dat er onderzocht gaat worden of er turbines kunnen worden geplaatst in de polder Barwoutswaarder. En dit gebied grenst direct aan onze gemeente. Het college van Bodegraven-Reeuwijk is zeer ongelukkig met het besluit van Woerden.

In de polder langs de A12 wordt ook een gebiedsproces voor grootschalige zon gestart. Dat er nu een onderzoek wordt gestart betekent niet dat gelijk ook een grote hoeveelheid turbines komt. De gemeente wil na het reces in gesprek met hun collega’s uit Woerden in gesprek over de kwestie.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu