12 augustus 2021

Windturbineplan Woerden valt minder in Bodegraven-Reeuwijk

Windturbines, je kan er tegenwoordig niet meer om heen. De grote gevaartes staan vaak in de weilanden en de grote omvang zorgt er mede voor dat veel mensen erop tegen zijn. Nu de gemeenteraad in Woerden heeft ingestemd met een onderzoek hiernaar zijn hun collega’s in Bodegraven-Reeuwijk wat minder vrolijk.

Foto: Anneke Bekker

Op 15 juli werd er in de raad van onze buurgemeente een aangepast voorstel aangenomen waaruit bleek dat er onderzocht gaat worden of er turbines kunnen worden geplaatst in de polder Barwoutswaarder. En dit gebied grenst direct aan onze gemeente. Het college van Bodegraven-Reeuwijk is zeer ongelukkig met het besluit van Woerden.

In de polder langs de A12 wordt ook een gebiedsproces voor grootschalige zon gestart. Dat er nu een onderzoek wordt gestart betekent niet dat gelijk ook een grote hoeveelheid turbines komt. De gemeente wil na het reces in gesprek met hun collega’s uit Woerden in gesprek over de kwestie.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu