5 juli 2021

Storing vuilnisophaalbedrijf opgelost

Afgelopen weekend kampte vuilnisophaalbedrijf Cyclus met een storing in de routesoftware. Hierdoor was de kans aanwezig dat het vuilnis in onder andere Bodegraven-Reeuwijk op een ander moment zou worden opgehaald. Maar uiteindelijk bleek deze angst voor niks, de storing is inmiddels opgelost.

Foto: Bob Plaizier

Dit weekend werd duidelijk dat Cyclus kampte met een cyberaanval op de routesoftware. Dit zou betekenen dat de vuilniswagens mogelijk compleet andere routes zouden rijden. Voor de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk zou dit probleem dan merkbaar zijn. Het vuilnisophaalbedrijf werkt namelijk in opdracht van de gemeente en is dus verantwoordelijk voor het vuilnis. Ook in de omringende gemeenten haalt het bedrijf het vuilnis op. Een langdurige storing zou dus betekenen dat de regio zou kampen met een klein vuilnisprobleem. 

Zover is het dus niet gekomen. Het bedrijf meldde deze ochtend dat de storing in de software is verholpen. Dit betekent dus dat het vuilnis in Bodegraven-Reeuwijk op de gewone tijd wordt opgehaald. De storing heeft dus geen grote invloed gehad op de routes van de vuilniswagens. U kan dus de wagens op de normale tijd voor de deur verwachten deze week. 

Door: Bob Plaizier

0 Shares
Sluit Menu