18 juni 2021

Speelweek Nieuwerbrug lijkt door te gaan

Nu de coronasituatie steeds beter en beter begint te worden lijken steeds meer evenementen definitief door te kunnen gaan. Ook de speelweek in Nieuwerbrug lijkt dit jaar weer plaats te vinden. Als alles goed gaat zal de speelweek 23 tot 27 augustus neerstrijken op het terrein tegenover tennisvereniging de Wiericke met als thema: “Beestenboerderij”.

Foto: Speelweek Nieuwerbrug

Het thema van dit jaar blijft dicht bij de hart van het dorp in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Om en in Nieuwerbrug bevinden zich namelijk veel boerderijen, een plek met een echt boerenhart dus. Afgelopen jaar kon de speelweek door de pandemie niet doorgaan. Dat betekende dat de toenmalige groep 8 geen speelweek had. Daarom is er besloten dat deze kinderen dit jaar alsnog mogen deelnemen aan het evenement. 

Opvallend is dat de tent dit jaar op een andere plek staat dan normaal. Voorheen streek de speelweek neer op het terrein van de ijsclub maar daar wordt de grond nu bouwrijp gemaakt voor nieuwe woningen. Hoe het programma eruit komt te zien is nog niet bekend, de coronabeperkingen maken dit een puzzel. De kinderen zelf hebben daar waarschijnlijk niet zoveel last van, ze hoeven onderling immers geen afstand te houden. Een andere speelweek dan anders dus, maar wel weer een stap richting normaal.

Door: Bob Plaizier

0 Shares
Sluit Menu