16 maart 2022

Opkomstpercentage gemeenteraadsverkiezingen ligt op ongeveer 56 procent

Deze week kon men in onze gemeente stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Woensdag 16 maart trokken de meeste mensen naar de stembus om hun stem uit te brengen, het was immers de laatste dag waarop er gestemd kon worden. Om 21 uur sloten de stembussen en de opkomst leek hoog.

In de loop van de dag meldde de gemeente meermaals op Twitter dat de opkomst zeer hoog lag. Aan het begin van de avond repte men op sociale media over een ‘duizelingwekkende’ opkomst van 43,39 procent. Om 20:25 hadden er volgens de gemeente 53,19 procent van de stemgerechtigden de gang naar de stembus gemaakt. De aantallen lagen hoog en uiteindelijk kwam het opkomstpercentage uit op zo’n 56 procent.

Even voor 22:30 kwam ook een voorlopige uitslag naar buiten. In negen van de 26 stembureaus waren de stemmen geteld en dat zorgde voor een voorlopige uitslag. Hieruit bleek dat het CDA aan kop ging met een redelijke voorsprong op de VVD.  

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu