16 maart 2022

Opkomstpercentage gemeenteraadsverkiezingen ligt op ongeveer 56 procent

Deze week kon men in onze gemeente stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Woensdag 16 maart trokken de meeste mensen naar de stembus om hun stem uit te brengen, het was immers de laatste dag waarop er gestemd kon worden. Om 21 uur sloten de stembussen en de opkomst leek hoog.

In de loop van de dag meldde de gemeente meermaals op Twitter dat de opkomst zeer hoog lag. Aan het begin van de avond repte men op sociale media over een ‘duizelingwekkende’ opkomst van 43,39 procent. Om 20:25 hadden er volgens de gemeente 53,19 procent van de stemgerechtigden de gang naar de stembus gemaakt. De aantallen lagen hoog en uiteindelijk kwam het opkomstpercentage uit op zo’n 56 procent.

Even voor 22:30 kwam ook een voorlopige uitslag naar buiten. In negen van de 26 stembureaus waren de stemmen geteld en dat zorgde voor een voorlopige uitslag. Hieruit bleek dat het CDA aan kop ging met een redelijke voorsprong op de VVD.  

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu