20 mei 2021

Ook de bibliotheken zijn weer open

Langzaam maar zeker lopen de coronacijfers terug. Dit betekent dat er steeds meer open kan, zo ook de bibliotheken. Vanaf vandaag, 20 mei, mogen ze weer open, zo kondigde het kabinet aan afgelopen maandag. Echter zijn er vanzelfsprekend ook maatregelen waar de bezoekers zich aan moeten houden.

Foto: Bob Plaizier

Ook bibliotheek de Ronde Venen opent in onze gemeente weer de deuren van zijn locaties. Dat betekent dat het in Bodegraven en Reeuwijk weer mogelijk is om boeken te lenen en terug te brengen. Ook is het weer mogelijk om te printen en te kopiëren in de bieb. Echter is niet alles mogelijk, de koffiehoek, leestafel en de toiletten blijven gesloten. Ook nu de bibliotheek weer open is blijft het mogelijk om gebruik te maken van de bezorgservice. 

Wel gelden er enkele maatregelen als men de bibliotheek wil bezoeken. Naast de inmiddels bekende maatregelen zoals het dragen van een mondkapje en het afstand houden mag er slechts een beperkt aantal mensen de bieb in. Alleen met een mandje mag je de bibliotheek betreden, als deze mandjes op zijn moet er buiten gewacht worden tot er weer mandjes zijn. Daarnaast wordt er gevraagd om bij het betreden van de bibliotheek een formulier in te vullen met een gezondheidscheck en contactgegevens. Ook zijn er looproutes in de biebs en zijn de spreekuren van het Digi-Taalhuis en het Informatiepunt Digitale Overheid weer gestart. Het normale leven keert dus ook hier weer beetje bij beetje terug.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu