13 juli 2021

Nieuwe vervoerder voor GroenHartHopper

In de regio Midden-Holland maken elke week 1200 mensen gebruik van het collectief vraagafhankelijk vervoer en het leerlingen- en jeugdwetvervoer. Dit is het vervoer voor reizigers die vanwege omstandigheden niet zelf kunnen reizen en het vervoer van kinderen die door een beperking gebruik maken van taxivervoer. 1200 mensen reizen hier dus elke week mee maar er was een probleem: de contracten met de vervoersbedrijven waren afgelopen.

Bestuurders regio Midden Holland en de directies van Willemsen de Koning en Connexxion. Foto gemaakt door Stephan Tellier.

De gemeenten in de regio hebben via een aanbestedingsproces uiteindelijk twee nieuwe vervoerders gevonden voor het jeugdvervoer en de GroeneHartHopper. De regiogemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas ondertekende de contracten met de nieuwe vervoerders. Dit betekent dat vanaf augustus Willemsen-de Koning voor de GroeneHartHopper zal zorgen en Connexxion de jeugd zal vervoeren. 

Opvallend is dat het vervoer van de nieuwe vervoerders voornamelijk elektrisch gaat rijden. Dit was voor alle vijf de gemeenten een belangrijk punt en op deze manier voldoen de contracten ook nog eens aan eisen voor duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Het is afwachten hoeveel de gebruikers gaan merken van de nieuwe vervoerders maar er zijn in ieder geval nieuwe vervoerders.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu