13 juli 2021

Nieuwe vervoerder voor GroenHartHopper

In de regio Midden-Holland maken elke week 1200 mensen gebruik van het collectief vraagafhankelijk vervoer en het leerlingen- en jeugdwetvervoer. Dit is het vervoer voor reizigers die vanwege omstandigheden niet zelf kunnen reizen en het vervoer van kinderen die door een beperking gebruik maken van taxivervoer. 1200 mensen reizen hier dus elke week mee maar er was een probleem: de contracten met de vervoersbedrijven waren afgelopen.

Bestuurders regio Midden Holland en de directies van Willemsen de Koning en Connexxion. Foto gemaakt door Stephan Tellier.

De gemeenten in de regio hebben via een aanbestedingsproces uiteindelijk twee nieuwe vervoerders gevonden voor het jeugdvervoer en de GroeneHartHopper. De regiogemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas ondertekende de contracten met de nieuwe vervoerders. Dit betekent dat vanaf augustus Willemsen-de Koning voor de GroeneHartHopper zal zorgen en Connexxion de jeugd zal vervoeren. 

Opvallend is dat het vervoer van de nieuwe vervoerders voornamelijk elektrisch gaat rijden. Dit was voor alle vijf de gemeenten een belangrijk punt en op deze manier voldoen de contracten ook nog eens aan eisen voor duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Het is afwachten hoeveel de gebruikers gaan merken van de nieuwe vervoerders maar er zijn in ieder geval nieuwe vervoerders.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu