23 november 2020

“Monumenten in Bodegraven-Reeuwijk”

Vrijdag 20 november jl. overhandigde wethouder Jan Leendert van den Heuvel de eerste twee exemplaren van de gids “Monumenten in Bodegraven-Reeuwijk” aan Marjan Lamfers en Ferd Wannaars, Beide vrijwilligers in de werkgroep , die in opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk i.s.m. Monumentenvereniging Bodegraven-Reeuwijk aan de slag gingen om deze deze gids tot stand te brengen.

Met hun bijzondere verhalen en foto’s van toen en/of nu geeft de monumentengids een overzicht van een aantal rijks- en gemeentelijke monumenten, cultuurhistorische waardevolle panden en beeldbepalende objecten die te vinden zijn in de Bodegraven-Reeuwijk.

‘Wij zijn dan ook trots dat we dit boekje kunnen uitgeven. Het is een prachtige verzameling van verhaal en beeld geworden die de lezer meeneemt in verhalen van toen en nu’, laat de wethouders Van der Heuvel tijdens de uitreiking weten.

Naast Marjan Lamfers, Ferd Wannaars maakten ook Petra Schildmeijer, Leendert Spijker, Eke Vos en medewerkers van gemeente Bodegraven-Reeuwijk Paul Rouing en Saskia de Wit deel uit van de werkgroep. Maar ook monumenteigenaren werken mee en veel informatie en beelden zijn afkomstig van de Historische Kring Bodegraven, het Streekmuseum Reeuwijk en Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard.

Locaties waar de gids gratis verkrijgbaar is:

Het boekje is op diverse locaties gratis af te halen. De digitale versie is terug te vinden op https://www.buitengewoonbodegravenreeuwijk.nl/gids-monumenten-bodegraven-reeuwijk/ 

Plus Hoogendoorn Waarder

Klant Contact Centrum Bodegraven (Julianastraat)

Albert Heijn Bodegraven

Jumbo Raadhuisplein Bodegraven

Jumbo Vromade Bodegraven

Streekmuseum Reeuwijk (let op openingstijden)

COOP Supermarkt Reeuwijk

Vivant Drogisterij de Butterfly Reeuwijk

Reeuwijks Kaashuys Reeuwijk

0 Shares
Sluit Menu