19 mei 2021

Maatregelenpakket Beter Bereikbaar Gouwe is er

Misschien heeft u er al wel eens van gehoord: Beter Bereikbaar Gouwe. Het is een programma waarin meerdere gemeenten (waaronder de onze), de regio en de provincie samenwerken voor een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van het gebied. Sinds 2018 is er gewerkt aan oplossingen voor de problemen op dit gebied en nu is er een maatregelenpakket gepresenteerd.

Foto: Bob Plaizier

De maatregelen gaan niet alleen over wegverkeer maar ook over bijvoorbeeld scheepvaart en fietsers. Voor het samenstellen van het pakket is uitgegaan van een visie waarbij een betere bereikbaarheid in de regio vraagt om een goede noord-zuidverbinding en een nieuwe oost-west(oever)verbinding.

Vier maatregelen
Vanuit deze visie is het maatregelenpakket voortgekomen met daarin 4 grote maatregelen: het verbeteren van fietsroutes van Alphen aan den Rijn naar Gouda en van Bodegraven naar Gouda, maatregelen op de Gouwe die zorgen voor een betere doorstroming, de Bodegravenboog en een noordelijke ontsluitingsroute bij Boskoop. Ook willen de samenwerkingspartners op lange termijn kijken naar een aquaduct ten noorden van Boskoop en een tunnel(bak) in Hazerswoude-Dorp.

Nog niet definitief
Overigens is nog niks officieel besloten. De gemeenten (naast Bodegraven-Reeuwijk ook de gemeenten Alphen aan den Rijn en Waddinxveen), provincie en regio gaan eerst in gesprek met bewoners en bedrijven over de maatregelen. Pas daarna volgt een definitief advies.

Geen ontsluiting Reeuwijk-Dorp
Daarnaast zitten er ook een aantal plannen niet in het maatregelenpakket. Één van deze maatregelen is maatregel W24. Deze maatregel is een ontsluiting van Reeuwijk-Dorp richting de A12. Hier is afgesproken dat de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen samen in overleg gaan over de verkeersdrukte op de Brugweg en het sluipverkeer in Reeuwijk-Dorp. 

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu