13 mei 2021

Langdurige werkzaamheden Driebruggen naderen

Woont u in Driebruggen? Dan is de kans groot dat u de komende tijd zal merken dat de belangrijkste verkeersader in uw dorp afgesloten zal zijn door werkzaamheden. De Kerkweg en de Groendijck zullen flink onder handen worden genomen vanaf half mei en de werkzaamheden zullen duren tot volgend jaar zomer. Er zullen meerdere zaken veranderen in de straten. Zo worden de straten opgehoogd, de kabels en leidingen zullen worden vervangen en ook de inrichting van de weg verandert.

Foto: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

De werkzaamheden zullen niet allemaal tegelijk plaats vinden. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk meldt dat er in drie fasen werkzaamheden plaats vinden. De eerste fase is ook gelijk het beginpunt van de werkzaamheden in Driebruggen. In deze eerste fase, die half mei start en eind juli is afgelopen, worden de beide straten opgehoogd en de Kerkweg krijgt zelfs nieuwe riolering. Ook nieuw in de eerste fase is een nieuwe laag asfalt. In de tweede fase zal er aan de kabels en leidingen die zich onder de stoep bevinden worden gewerkt en als alles meezit zal in april 2022 de derde en laatste fase ingaan. In deze fase zullen er twee belangrijke zaken gebeuren: het aanbrengen van een definitief wegdek en het netjes inrichten van de straten. Het is de bedoeling dat dit alles in de zomer van 2022 af is.

U vraagt zich vast af hoe het nu zit met het doorgaand verkeer. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft samen met de gemeenten Oudewater en Woerden afgesproken dat er voor het autoverkeer een éénrichtingsroute komt. Deze route leidt van de A12 bij Waarder via Papekop, Hogebrug via het Hoogeind en Laageind weer naar de A12. Voor het bestemmingsverkeer van Driebruggen blijft het mogelijk om het dorp te bereiken. Deze omleiding is vooral bedoeld voor het doorgaand verkeer. 

Door: Bob Plaizier 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu