31 mei 2021

Het mag weer: naar het theater

Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat er per 5 juni weer veel meer mogelijk is. De coronamaatregelen zijn vanaf aankomende zaterdag weer losser en dat betekent dat je bijvoorbeeld weer naar het theater kan. Het Evertshuis opent dan ook meteen weer de theaterdeuren, voor 45 man maar dat kan de pret niet drukken.

Foto: Bob Plaizier

 Het Evertshuis begint steeds meer het leven terug te krijgen. Waar eerder de bibliotheek weer open ging en de cursussen en spreekuren van de bieb weer startte, gaat nu ook eindelijk weer het theater open. Op zaterdagavond staat dichter en performer Ruud Broekhuizen in het theater met de voorstelling Een Lege Plek. Broekhuizen is afkomstig uit Bodegraven en is de voormalig stadsdichter van Gouda. De voorstelling begint om 20:30 en vanzelfsprekend zullen er coronaregels gelden in en rond de zaal.

Bezoekers moeten een mondkapje dragen, echter mag deze wel af als u op de theaterstoel ploft. Ook wordt er gevraagd om niet eerder dan een kwartiertje voor de voorstelling aanwezig te zijn. Even naar het toilet in de pauze zal er waarschijnlijk ook niet inzitten, die is er namelijk niet. Verder geldt de inmiddels ingeburgerde anderhalve meter, is er desinfectie aanwezig en wordt er gevraagd naar het personeel te luisteren. Maar ondanks al deze regels en aanpassingen is het vanaf 5 juni weer mogelijk om van theatervoorstellingen te genieten. 

Door Bob Plaizier

0 Shares
Sluit Menu