23 juni 2021

Het maaiseizoen is begonnen

Grote kans dat u ze aankomende weken tegenkomt: maaiwerkzaamheden. In de gehele gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt er vanaf medio juni het ruige gras gemaaid. Niet elk mogelijk stukje gras zal worden aangepakt, je moet denken aan het gras langs wegen en fietspaden.

Foto: Gemeentepagina

Het maaien gebeurt meestal twee keer per jaar. Naast juni-juli zal er ook in oktober-november gemaaid worden. Niet op elke plek zal het gras met dezelfde heftigheid worden aangepakt. Om de ontwikkeling van kruiden en insecten te bevorderen blijven sommige stukken gras onaangeroerd. Langs wegen, zichthoeken en recreatieplekken is dat juist niet het geval, hier wordt extra gemaaid. Dit in verband met veiligheid en gebruik. 

De manier van maaien verschilt ook per locatie. In het buitengebied en op industrieterreinen wordt het gras zo kort geslagen dat het kan blijven liggen. Op plekken die aansluiten op woongebied wordt het gras afzonderlijk gemaaid en weggebracht. Op sommige plekken wordt het gras dan weer wel direct weggehaald. Doordat het maaigebied nogal groot is, is het niet mogelijk om alles tegelijkertijd te maaien. Hierdoor lijkt het alsof sommige plekjes worden overgeslagen, dit is dus niet zo. 

Door: Bob Plaizier

0 Shares
Sluit Menu