21 mei 2021

Het Groene HartHuys en subsidies

Het Groene HartHuys. Waarschijnlijk heeft u hier nog nooit wat van gehoord maar de kans is groot dat daar snel verandering in gaat komen. Het initiatief is een samenwerking tussen de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk, de Historische Kring Bodegraven en de Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk. Als alles goed gaat wordt het een centrum voor kunst in Bodegraven, gevestigd in een historisch kaaspakhuis middenin Bodegraven. De opening van het centrum zou moeten plaatsvinden op 18 september.

Foto: Groene HartHuys

Het centrum is goed op weg om een belangrijk cultureel punt in de gemeente en het Groene Hart te worden. het college van Burgemeester en Wethouders besloot al eerder een bedrag aan de Culturele Commissie toe te kennen. Nu laat het college in de raadsinformatiebrief van 19 mei weten dat ze in de toekomst graag zouden zien dat het bestuur van het Groene HartHuys op enig moment ook alle subsidieaanvragen voor kunst en historie met een kleine ‘k’ en ‘h’ zelf gaat beoordelen. Volgens het college zou dit de samenhang en samenwerking tussen verschillende initiatieven versterken. Omdat de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk onderdeel is van het bestuur ziet het college dit als een logische ontwikkeling.  

Met de kleine ‘k’ en ‘h’ worden de wat kleinere culturele activiteiten bedoeld die niet plaatsvinden in bijvoorbeeld het Evertshuis. Denk aan bijvoorbeeld kleinere exposities of optredens van bijvoorbeeld een gitaartrio. 

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu