7 juli 2021

Herinrichting centrum Bodegraven start volgende maand

In augustus is het zover: de herinrichting van het centrum van Bodegraven. De dorpskern gaat op de schop om het centrum aantrekkelijker te maken. Vorig jaar december stelde het college het definitieve ontwerp vast en nu gaan deze werkelijkheid worden.

Foto: ‘Hart in Bodegraven’ Arcadis

In het ontwerp is veel aandacht voor de fietsers en voetgangers. Zo wordt de Marktstraat een groene toegang naar de Kerkstraat en het Raadhuisplein waar het autoverkeer te gast is. Ook in de rest van de plannen is opvallend dat er veel plek is voor groen. De Nutspassage en de Bouwsteeg krijgen bijvoorbeeld geveltuintjes en overhangend groen en op het Raadhuisplein komt er een soort dorpstuintje. Dit moet bijdragen aan extra gezelligheid voor inwoners, ondernemers en toeristen. 

De plannen voor de herinrichting zijn op een bijzondere manier tot stand gekomen. Een groepje inwoners van Bodegraven stond namelijk aan de wieg van dit idee. Een aantal centrumbewoners verenigde zich onder de naam ‘Hart in Bodegraven’ en ontwikkelde samen met een adviesbureau het plan voor de aanpassingen van het centrum. De bewoners zijn het hele proces actief betrokken geweest bij de plannen en mede dankzij hen zal de dorpskern van Bodegraven een make-over krijgen. De eerste werkzaamheden beginnen in 34 in de Bouwsteeg.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu