17 maart 2022

CDA grootste partij bij Gemeenteraadsverkiezingen

Woensdagavond om 21uur sloten de stembussen in onze gemeente. Op maandag, dinsdag en woensdag kregen alle stemgerechtigde inwoners van de gemeente de kans om hun stem uit te brengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De opkomst was met 56,88 procent vrij laag maar dat was in het hele land het geval.

Foto: Anneke Bekker

Het CDA blijft in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de grootste. De partij van lijsttrekker Jan Vergeer komt, net als vier geleden, uit op vijf zetels. Ze worden op de voet gevolgd door de VVD en Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk. Beide partijen komen uit op vier zetels. Voor de VVD zijn dat er twee minder dan bij de vorige verkiezingen, BB-R wint juist één zetel.

Ook voor de SGP verandert er niet veel vergeleken met de vorige verkiezingen. De Staatkundig Gereformeerde Partij scoort wederom drie zetels. Ook Groen Links en de Christen Unie komen op hetzelfde zetelaantal uit, beide partijen scoren twee zetels. De PvdA behoudt haar enige zetel in de raad van onze gemeente.

De nieuwe partijen Lokaal Liberaal en MijnKlimaatPartij scoorden wisselend. Lokaal Liberaal komt de raad binnen met twee zetels, een positief resultaat dus. MijnKlimaatPartij komt van een koude kermis thuis en scoort geen zetels. In onze gemeente zijn tijdens deze verkiezingen 58 blanco stemmen uitgebracht en 32 stemformulieren waren niet goed ingevuld waardoor ze ongeldig zijn verklaard.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu