25 juni 2021

Action komt naar Reeuwijk-Dorp

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is weer een winkelketen rijker. In Reeuwijk opent de Action namelijk een vestiging. Op 17 juli zal de budgetwinkel zijn deuren openen in het voormalige Aldi pand in Reeuwijk-Dorp. De komst van de Action kan niet op veel positieve geluiden rekenen van zowel politiek als bewoners.

De plannen werden tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag bekend gemaakt. Het college had liever gezien dat er op de locatie iets totaal anders zou verschijnen: woningen en een buurtsuper. Het probleem is dat de gemeente geen eigenaar van het pand is. De plannen van de verhuurder vallen ook nog eens binnen het bestemmingsplan dus eigenlijk kan de gemeente niets meer doen. 

Ook inwoners van Reeuwijk-Dorp reageren niet positief. De vrees is dat er meer verkeer naar het dorp komt om te shoppen bij de nieuwe winkel. De bewoners zitten niet te wachten op nieuwe verkeerschaos op de wegen om en in het dorp. Of dit ook echt gaat gebeuren is niet zeker. De tijd zal het leren want de opening van de nieuwe vestiging is niet ver weg meer. Op 17 juli weten we of er een Action-stormloop gaat plaatsvinden of dat de actie wel mee zal vallen.

Door: Bob Plaizier

0 Shares
Sluit Menu