World Servants Alphen gaat naar Oeganda

Negen dienstbare Alphenaren steken deze zomer hun handen uit de mouwen in Oeganda. Van 16 juli tot 5 augustus gaan ze in het dorp Cinya aan de slag om een kleuterschool te bouwen.

De negen Alphenaren, Dirk Bruijnes, Loes Stigter, Martine Wielinga, Maya de Wilde, Naomi van ’t Wout, Nienke
Hoogendoorn, Peter van ’t Wout, Rob Wielinga en Ruben van ’t Wout gaan samen met 26 andere jongeren en leiders op
reis. In Cinya bouwen ze samen met de lokale gemeenschap aan een kleuterschool, zodat kinderen daar al op jonge leeftijd naar school kunnen gaan. Dat geeft hen een betere basis in het leven en zorgt ervoor dat ze in staat zijn om op latere leeftijd middelbaar en tertiair onderwijs te volgen, iets wat in Oeganda voor lang niet alle kinderen is weggelegd. Bovendien maakt de kleuterschool het belang van onderwijs zichtbaar, en worden de ouders zo gemotiveerd om hun kinderen naar school te laten gaan.

De reis is een project van World Servants, dat de Oegandese organisatie AEE Uganda ondersteunt. Het doel van een project is tweedelig. Aan de ene kant helpt het project gemeenschappen structureel verder in hun ontwikkeling. Niet alleen door het gebouw wat wordt gerealiseerd, maar ook door toegenomen capaciteiten en een gevoel van waardigheid. Aan de andere kant zorgt de interactie met de gemeenschap voor blijvende verandering bij jongeren. Ze gaan na hun reis anders consumeren, hebben meer zelfvertrouwen, maken andere keuzes voor de toekomst en worden maatschappelijk actiever.

Op 10 juli om 09.30 uur wordt in de Adventskerk afscheid genomen van de groep, voor ze op reis gaan. Ze zullen daar ook iets presenteren over hun werkzaamheden. Na afloop is er gelegenheid om de reizigers persoonlijk de hand te schudden. Iedereen die geïnteresseerd is, is daarbij van harte welkom.

Voor meer informatie over de reis van de jongeren uit Alphen kunt u contact opnemen met Rob Wielinga, de groepsleider. U kunt hem bereiken via rwielinga63@ziggo.nl of 06-54324796.

Datum

10 jul 2022
Expired!

Tijd

09:30 - 11:00

Locatie

Adventskerk
Alphen aan den Rijn
Categorie
Sluit Menu