Workshop Pilates

Sandra Tuithof geeft bij het Inloophuis een workshop Pilates voor iedereen die met kanker te maken heeft. Pilates is een methode om de spieren die instaan voor je houding te versterken. Dit zijn de diepere spieren, de centrale spieren tussen de ribben en het bekken en rond de wervelkolom (buik-, bekkenbodem- en rugspieren). Ze vormen het energiecentrum van je lichaam, om het sterker en stabieler te maken. Pilates is ook een discipline die je sterker bewust maakt van je eigen lichaam, je kracht en grenzen, zodat je het beter gebruikt. Het is heilzaam voor lichaam en geest.

De workshop wordt gegeven door Sandra Tuithof die uit eigen ervaring weet hoe je lichaam het op bepaalde momenten kan laten afweten. Pilates heeft haar enorm geholpen en nu wil ze deze methode graag inzetten voor anderen. Ze is ook gespecialiseerd in Pilates afgestemd op vrouwen na borstkanker. De meeste van deze vrouwen hebben na de medische behandelingen naast vermoeidheid en depressiviteit ook pijn in de arm, krachtvermindering, oedeem, verminderde Range of Motion en afname van de schouder-arm functie. Pilates oefeningen blijken een goede aanvulling te zijn op de therapeutische aanpak van deze doelgroep.

Op vrijdag 4 juni van 10.00 tot 12.00 uur. Inloophuis Leven met Kanker, Wilhelminaweg 12, Woerden. via telefoon (06-14004496), per email (info@ inloophuislevenmetkanker.nl

Datum

28 mei 2021 - 04 jun 2021
Expired!

Locatie

Inloophuis Leven met Kanker
Wilhelminaweg 12, Woerden
Categorie
Sluit Menu