Verlichte proeverijenroute Nieuwkoop-Alphen

De proeverijenroute gaat door diverse kernen van de gemeenten Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn. Info: www.verlichteproeverijen.nl

Op 11, 12, 13, 18, 19, 20, 25, 26 en 27 november 2021 van 19.00 tot 22.00 uur. Vanaf 8 november is een boekje met korte beschrijvingen en foto’s van de deelnemende adressen voor € 3,00 in het gebied te koop. Ook  is hierin een routekaart en een overzicht van de activiteiten opgenomen.

Van 11 t/m 27 november worden op negen avonden de producten van deze regio voor het voetlicht gebracht én natuurlijk de boerenbedrijven, woonboerderijen, molens, een kerk, gemaal en andere karakteristieke panden.

Bijzonder element van deze route zijn de PROEFboerderijen. Hier kunnen bezoekers genieten van kleine ‘proeverijen op de boerderijen’ met verse zuivel, ijs en kaas, wild, groenten, vlees van eigen bedrijf en biologische sappen uit de eigen boomgaard. Ook is er een kleine streek-, winter- en rommelmarkt, een aanschuifmaaltijd en vroege vogelwandeling met ontbijt.

Op weer andere locaties zijn bezoekers van harte welkom om zelf te horen hoe men nú op een boerenbedrijf woont en werkt, om te kijken bij het koeien melken en te horen over het weidevogelbeheer. Bewoners vertellen hoe ze hun woonboerderij energiezuinig gerenoveerd hebben. Onder meer treedt het Alphens Kozakkenkoor op. Er zijn tentoonstellingen en ook molen 4, waar onlangs prinses Beatrix het maalseizoen van de Molenviergang opende, is te bezoeken.

Datum

11 - 27 nov 2021
Expired!
Categorie
Sluit Menu