Vera Mann ‘Goesting’

Vera Mann, succesvol musicalartieste in binnen- en buitenland, heeft het -eindelijk- gedaan: de creatie van een autobiografische solovoorstelling.

Wat gebeurt er met een klein verlegen meisje uit Vlaanderen, kleindochter van een Poolse mijnwerker, als ze verliefd wordt op Chopin? Door wie is ze beïnvloed en waarom gaat ze zingen? Vera Mann neemt u mee op een ontroerende en muzikale reis met verhalen over een vrouwenleven en het leven voor het theater.

Een persoonlijk, kwetsbaar en af en toe hilarisch verhaal over toevallige ontmoetingen, familiegeheimen en liefdesperikelen. Het publiek wordt door deze Vlaamse actrice uiteraard onderwezen met een Vlaamse les, zeker en vast, en geconfronteerd met verschillen tussen de Belgen en de ‘Hollanders’…of juist de overeenkomsten. De muziek is zorgvuldig gekozen en sluit naadloos aan op alle onderwerpen in de voorstelling. Als kind was ze niet alleen geobsedeerd door Chopin maar ook door Barbra Streisand, de geboorte van een kalf toen ze 10 jaar oud was, had een heleboel toevallige ontmoetingen waardoor ze uiteindelijk op het podium belande. De muziek varieert net zoals het leven zelf. ‘Both Sides Now’ van Joni Mitchell is vertaald door Paul van Vliet en voor het eerst wordt het lied uit ‘Gypsy’ in het Nederlands gezongen, ‘Rose’s turn’ in een vertaling van Jeroen de Beer. Het prachtige chanson ‘Avec le Temps’ van Leo Ferré is door Vera Mann zelf vertaald:

Goesting’, een allesomvattend woord. Goesting om te zingen, om te spelen, om verhalen te vertellen en vooral heel veel Goesting in het leven zoals het zich aandient!

Op zaterdag 29 januari 2022 om 20.30 uur, geen pauze. www.evertshuis.nl

Drie dagen bomvol theater en muziek, op meer dan 200 locaties in Nederland! Nationaal Theaterweekend is een samenwerking tussen Prins Bernhard Cultuurfonds, Nationaal Theaterfonds en de BankGiro Loterij. In dit weekend kan iedereen voor slechts €10 per voorstelling naar het theater. Voor meer info ga naar: www.nationaaltheaterweekend.nl

VOOR SLECHTS EEN TIENTJE NAAR THEATER TIJDENS HET NATIONAAL THEATERWEEKEND!! 

Drie dagen bomvol theater en muziek, op meer dan 200 locaties in Nederland! Nationaal Theaterweekend is een samenwerking tussen Prins Bernhard Cultuurfonds, Nationaal Theaterfonds en de BankGiro Loterij. In dit weekend kan iedereen voor slechts €10 per voorstelling naar het theater. Voor meer info ga naar:  www.nationaaltheaterweekend.nl

Datum

29 jan 2022
Expired!

Locatie

Evertshuis
Julianastraat 4, Bodegraven
Categorie
Sluit Menu