Stichting Toneelwerk – Hallo Bandoeng

Loulou Rhemrev liet zich inspireren door de locatie van Radio Kootwijk, waar de eerste telefonische contacten met Nederlands-Indië hebben plaatsgevonden. Die plek bracht Rhemrev, zelf dochter van Indische voorouders, tot het creëren van deze theatervoorstelling om haar persoonlijke verhaal te kunnen vertellen.

Radio Kootwijk vormde sinds 1929 de basis voor gesprekken met geliefden aan de andere kant van de wereld. Mensen die dachten hun dierbare nooit meer te zullen horen, hadden plots rechtstreeks contact met Nederlands-Indië. Twee werelden, zo verschillend, werden in enkele minuten verbonden door de lucht, in golven en trillingen die 12.000 km moesten overbruggen. Maar wat als de berichten door een oorlog worden verstoord? Radiostilte. Onbeantwoorde vragen blijven over.

In een vergeten ruimte tracht een telefoniste al 40 jaar lang oude verdwaalde berichten uit de ether op te vangen. Jarenlang verbindt zij de lijnen. Op zoek naar antwoorden want de tijd dringt. Ze ontvangt flarden van gesprekken van mensen die er niet meer zijn en nooit gehoord. De berichten halen het oude Indië terug waar ze zo weinig van weet, want de enige overlevende die haar wat zou kunnen vertellen is haar vader. Maar hij is oud en zwijgt.

Op zaterdag 2 oktober 2021 om 20.30 uur. www.evertshuis.nl

Datum

28 sep 2021 - 02 okt 2021
Expired!

Locatie

Evertshuis
Julianastraat 4, Bodegraven
Categorie
Sluit Menu