Reghthuys Nieuwkoop, expositie

Exposanten: Redmer Hoekstra is beeldend kunstenaar en illustrator. Informatie www.redmerhoekstra.nl
Marianne van Vuurde, beelhouwen. Infomatie www.kunstgildeheuvelrug.nl

Expositie is te zien op zaterdag 10, 17 en 24 februari. van 10-16 uurr en zondag 11, 18 en 25 februari van 13-16 uur. Culturele Vereniging ’t Reghthuys, Reghthuysplein 1, 2421 BE Nieuwkoop

Redmer Hoekstra is beeldend kunstenaar en illustrator. Als kind was hij al een dagdromer en had allemaal theorieën over hoe de wereld in elkaar zat. Veel inspiratie haalt hij uit filosoferen over werkelijkheid, en uit het bewegen van een dier. Hij legt vaak wonderlijke links tussen dingen en dat levert hele vreemde combinaties op. Hierdoor krijgt een onderwerp vaak een verrassende betekenis. Het brein van de kijker wordt zodoende voor de gek gehouden en ziet pas bij de tweede of derde blik wat het werkelijk ziet. Juist dáár zit voor hem de verwondering. “Voor mij een van de mooiste menselijke eigenschappen”. U ziet pentekeningen op papier. Het is een bewerkelijke en bijna ambachtelijke techniek. Een tekening kost gemiddeld al gauw 32 tot 40 uur.

Marianne van Vuurde
Het creatief bezig zijn heeft altijd haar interesse gehad, daarvoor heeft ze diverse opleidingen gevolgd. Uiteindelijk werd ze toch het meest geboeid door het driedimensionale en dus koos ze voor het werken in steen. Verschillende beeldhouwers hebben aan haar ontwikkeling bijgedragen. Nu werkt ze zelfstandig én samen met andere beeldhouwers van het Kunstgilde in Leersum. Het liefst abstract, geïnspireerd door lijnen en structuren uit de natuur. Ze gebruikt verschillende steensoorten zoals o.a. marmer, serpentijn en albast. De uitdaging om de natuurlijke vormen van een steen te vormen naar haar eigen ideeën blijft een inspirerend geheel.

Ga naar live TV