R11 Willem Breuker Kollektief – vs the A.I. Robot Tour

LAAT JE VERRASSEN!! Voors slechts een TIENTJE naar het THEATER! Deze voorstelling maakt deel uit van het NATIONAAL THEATERWEEKEND 2023. 

Een ode aan componisten van filmmuziek voor sciencefiction films van vroeger tot nu. Componist/arrangeur Bob Zimmerman (De Nieuwe Wildernis, Süskind, het Metropole Orkest en het populaire tv programma Maestro) en slagwerker/componist Rob Verdurmen (Willem Breuker Kollektief en het Zuidelijk Toneel) bundelen hun muzikale krachten en ideeën voor het realiseren van de R11 voorstelling over het gebruik van digitale technologie in de filmmuziek.

De technische mogelijkheden lijken onbegrensd. In bijna alle muziekgenres wordt er inmiddels veelvuldig gebruik van gemaakt en vaak zonder dat de luisteraar het nog opmerkt. Gewenning of zijn we verwend? Wat staat ons te wachten als A.I. / Artificial Intelligence – de filmmuziekcomponist én de uitvoerend musicus totaal overbodig maakt? Dit wordt tijdens deze voorstelling samen met het publiek en composerbot Aimée onderzocht.

Aan de hand van Bob’s arrangementen van bekende sciencefiction filmmuziek, vertaalt R11 technologische ontwikkelingen in beeld en geluid tot een wervelend muziekspektakel. Aangevuld met speciaal gecomponeerde soundtracks, VJ Martijn Grootendorst ondersteunt het geheel in zijn karakteristieke stijl met onverwacht en onbekend filmmateriaal.

Op vrijdag 27 januari 2023 om 20.00 uur. www.everthuis.nl

Ga naar live TV